Veelgestelde vragen

Wat zijn de huurperiodes bij Ottenhome voor het huren van zeilboten, sloepen, kano's, roeiboten, optimisten, sups of een varend terrasvlot?

Elke dag  – 7 dagen per week- vanaf 08.45 uur ben je welkom en we hanteren 5 huurperiodes

*  een HELE DAG  (van 09.00- 17.00 uur)  dan moet je de boot ophalen voor 10.30 uur

*  een MIDDAG  (13.00 – 17.00 uur) dan moet je de boot ophalen tussen 12.45-13.15 uur

*  een MIDDAG EN AVOND  (van 13.00 – 21.00 uur) dan eveneens ophalen tussen 12.45-13.15 uur

*  een OCHTEND (09.00-12.30 uur) dan moet je de boot ophalen tussen 08.45-09.30 uur

* voor een AVOND (17.30-21.00 uur) dan moet je de boot ophalen tussen 17.30-18.00 uur

Uitsluitend in het voor/naseizoen of op doordeweekse dagen kunnen we hiervan afwijken, dit moet dan altijd in overleg! Als je de boot niet “op tijd” ophaalt en je laat ons niets weten dan komt je reservering automatisch te vervallen

Moet ik een borg betalen als ik bij Ottenhome een boot huur?

We vragen alleen borg als je bij ons een sloep of sup huurt.
(De borg kan d.m.v. het in bewaring achterlaten van een geldig legitimatiebewijs, autosleutels of € 250,00 contant)

Als je een zeilboot, roeiboot, kano of optimist huurt dan vragen we geen borg.

Mag ik onze hond meenemen aan boord?

Als je een zeilboot, roeiboot of kano huurt mag en kan dat als je zelf na het varen je boot schoonmaakt.

Als je een sloep huurt kan dat alleen zonder kussens van ons én als je na het varen zelf je sloep schoonmaakt.

Wat als ik onverhoopt schade vaar/maak met/aan de huurboot?

Als je een zeilboot, kano, roeiboot, optimist, of sup huurt dan kun je voor vertrek voor € 5,00 het eigen risico afkopen.(let op dit geldt uitsluitend voor materiële schade – je huurt altijd een boot voor eigen risico en verantwoording en persoonlijk letsel en/of het verlies van persoonlijke eigendommen kun je niet bij ons verzekeren en/of afkopen). Kies je niet voor het afkopen van het eigen risico bij bovengenoemde vaartuigen dan is het eigen risico € 250,00.

Als je een sloep of terrasvlot huurt dan is het ander verhaal. Voor deze vaartuigen kun je het eigen risico niet afkopen en het eigen risico (in geval van materiële schade) bij het huren van een  sloep of terrasvlotten is ook € 250,00. (let op ook dit  is uitsluitend voor materiële schade – je huurt altijd een boot voor eigen risico en verantwoording en Ottenhome is nooit aansprakelijk voor persoonlijk letsel en/of het verlies van persoonlijke eigendommen).

Alle standaard Hiswa verhuurvoorwaarden zijn van toepassing op onze verhuurtransacties

Hoeveel gasten kunnen er in een verhuursloep van Ottenhome?

We hebben verschillende sloepen in de verhuur.

Sloepen van 5.50 meter (met helmstok) voor max. 8 personen

Sloepen van 6.50 meter (met stuurwiel) voor max. 10 personen

1 Sloep van 7.50 meter (met stuurwiel) voor max. 15 personen – voor deze sloep heb je wel een vaarbewijs nodig of aantoonbare sloep-vaar-ervaring

én onze Jan van Gent Sloep (voor max. 18 gasten) maar deze sloep is uitsluitend inclusief schipper van Ottenhome te huur – zonder schipper van Ottenhome is deze sloep niet te huur

Alle prijzen staan vermeld in onze online reserverings module – prijzen zijn inclusief btw, brandstof en gebruik van zwemvesten. Huurprijzen doordeweek en in het voor en na seizoen zijn lager dan in het weekend en of hoogzomer.
Voor het huren van een sloep moet je minimaal 18 jaar zijn!

Kan ik ook meerdere boten huren voor een groter gezelschap?

Natuurlijk kan dat. Kijk dan op onze website eens bij de rubriek: Voor bedrijven op & aan het water

We hebben tal van voortvarende en betaalbare bedrijfsuitjes of teambuildingsarrangementen voor je samengesteld inclusief een gezellige After Sail en Zeilersbarbecue. Mocht je hierover meer willen weten of wil je weten of we op een datum nog beschikbaarheid hebben mail ons dan je wensen m.b.t. voorkeursdatum, aantal gasten en globale dagindeling. Je ontvangt dan van ons dezelfde dag nog een vrijblijvend voorstel.

Heb ik een vaarbewijs nodig als ik een sloep wil huren?

Als je bij ons een sloep van 5.50 meter (voor max. 8 pers.) of 6.50 meter (voor max. 10 pers.) huurt heb je geen vaarbewijs nodig. Wel moet je een vaarbewijs hebben voor de 7.50 meter sloep (max. 15 pers.) of kunnen aantonen dat je beschikt over veel (sloep)vaarervaring.

De Jan van Gent sloep verhuren we uitsluitend met een schipper van Ottenhome (de vermelde huurprijs voor deze sloep is ook altijd inclusief een schipper van Ottenhome)

Maar let op: alle stuurmannen op welke sloep dan ook, moeten minimaal 18 jaar zijn, zich houden aan de maximum vaarsnelheid, aan de regels op het water en aan de BOB denken!

Zit er een koelbox aansluiting in de huursloep?

Nee, nu moeten we je teleurstellen er zit geen koelbox aansluiting in onze huursloepen.

Maar gelukkig kom je met goede koelelementen in je koelbox ook een heel eind. Voor de volledigheid: er staat niet standaard een koelbox in de sloep die moet je zelf meenemen.

Wel kunnen we (tegen meerprijs) picknickmanden/tassen vullen en in je boot plaatsen – wil je dit dan kun je dit bij het reserveren online aangeven – we hebben diverse mogelijkheden en samenstellingen die daar dan ook vermeld staan. Ook kan er ter plekke in het restaurant een tas met hapjes en drankjes naar wens worden besteld.

Als ik bij Ottenhome een boot huur krijg ik dan plassenkaart of vaarroute mee

Jazeker, je krijgt bij ons (zonder meerprijs) altijd een plassenkaart of route mee en als je een sloep huurt zelfs een heel boekwerk met vaarroutes en alle openingstijden van de sluizen.

Waar kan ik de huurprijzen vinden en hoe moet ik reserveren en betalen bij Ottenhome?

Je kunt 24/7 online reserveren! Je ziet in onze online reserverings module (rechtsboven in onze website) direct of er voor de gewenste huurperiode nog boten beschikbaar zijn. En groot voordeel als je online reserveert dan kun je ook tot 12 uur van te voren zelf online (en kosteloos) annuleren!

De huurprijzen staan ook online vermeld in onze reserveringsmodule. Toelichting: de huurprijzen van onze boten zijn op doordeweekse dagen en in het voor/na seizoen lager dan in de zomermaanden en in de weekenden. Doe hier je voordeel mee! En al onze prijzen zijn inclusief btw, inclusief het gebruik van zwemvesten en bij sloepen inclusief de brandstof!

Online heb je dus altijd de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Na online reservering ontvang je per email een bevestiging van je reservering.

Je betaalt voor afvaart aan de verhuurbalie – dus niet bij het reserveren. Je kunt per pin of contant betalen.

Ben je (helaas) niet in de gelegenheid om online te boeken dan kun je ons (tijdens kantoortijden) ook bellen maar als het erg druk is aan de verhuurbalie kun je soms even moeten wachten …

 

Wat voor zeilboot huur ik bij Ottenhome?

Wij hebben polyester zestienkwadraat zeilboten (vergrote BM) in de verhuur – in totaal hebben we 90 zeilboten voor de verhuur.

Deze zeilboten zijn geschikt voor max. 5 à 6 personen en er moet altijd 1 persoon aan boord zijn met zeilervaring. Ook is het dragen van zwemvesten verplicht. Het gebruik van zwemvesten is in onze huurprijs inbegrepen!