Bootverhuur tijdens de Corona crisis

 

Heb je in deze tijd behoefte aan een uitwaai-moment?
Licht en Lucht?
Een frisse kijk op de zaak?

Reserveer online (zie licht blauwe BOOT RESERVEREN knop). Ons bootverhuurloket aan het havenkantoor is (nog) dagelijks geopend vanaf 09.00 uur. 

Er zijn wel aangepaste spelregels voor ons aller gezondheid!
I.v.m. de Corona crisis hanteren we bij Ottenhome nu in het belang van een ieders gezondheid andere van overheidswege opgelegde spelregels.

We verzoeken je dringend je aan DEZE REGELS te houden:

 • print de huurovereenkomst thuis uit en onderteken deze bevestiging ook al thuis. Mocht dit niet lukken zorg er dan voor dat je de PDF van de huurovereenkomst op je telefoon bij het loket kunt laten zien
 • ga als hoofdhuurder alleen naar het loket aan het havenkantoor bij de rood, wit, blauwe vlag (houd min. 1.5 mtr. afstand) wacht daar op instructies en laat al je gasten in de auto wachten
 • als je weet welke boot je mag meenemen en als je het formulier getekend hebt waarin je bevestigd dat je geen extra gasten laat opstappen tijdens de huurperiode maar dat je je echt houdt aan het maximale aantal gasten haal of bel dan pas je overige gasten en loop dan direct en rechtstreeks naar de toegewezen boot – altijd uiteraard met min. 1.5 meter afstand
 • je desinfecteert zelf voordat je aan boord gaat het stuurwiel/de gashendel en/of helmstok.
  Ottenhome heeft hiervoor poetsrollen en desinfectiemiddel
 • er is geen persoonlijke uitleg in/bij de boten. Bij sloephuur krijg je wel de benodigde informatie mee.
 • ook in de boot dien je 1,5 mtr. afstand te houden! 
  Wel mogen inmiddels twee niet-huisgenoten op het terras, in een restaurant en in een boot weer naast/bij elkaar zitten! Daarom mogen ….
  • In een zeilboot max. 4 personen (niet huisgenoten) plaatsnemen
   (een gezin / huishouden mag met max. 5/6 pers. inschepen)
  • In een roeiboot mogen max. 3 personen (niet huisgenoten) plaatsnemen
   (een gezin / huishouden mag met max. 5/6 pers. inschepen)
  • In een Canadese kano mogen max. 2 personen (niet huisgenoten) plaatsnemen
   (een gezin / huishouden mag met max. 3 pers. inschepen)
  • In een 5.50 mtr. sloep mogen max. 4 personen (niet huisgenoten) plaatsnemen
   (een gezin/huishouden mag met max. 8 pers. inschepen)
  • In een 6.50 mtr. sloep mogen max. 4 personen (niet huisgenoten) of max. 2 gezinnen bestaande uit max. 8 pers. plaatsnemen (een gezin/huishouden mag met max. 10 pers.)
  • In een 7.50 mtr. sloep mogen max. 6 personen (niet huisgenoten) of max. 3 gezinnen bestaande uit max. 11 pers. plaatsnemen (een huishouden mag met max. 15 pers.)
 • houd bij het in/uitvaren van de haven altijd 3 meter afstand en neem alle hygiëne maatregelen in acht.
 • huurders van sloepen dienen zich bij terugkomst af te melden voor de check & teruggave van de borg voor allemaal geldt: kom strikt op tijd terug (pas op boete € 150,00)


Specifiek voor zeilbotenverhuur
: we geven in deze tijd geen tonnetjes mee, zwemvesten zijn verplicht (kun je van ons lenen) en breng als je ze hebt je zeilhandschoenen mee.
Zeilen IN de haven NIET is toegestaan (pas op boete € 150,00). Peddel dus altijd onze haven uit én ook weer in!

Specifiek voor sloepenverhuur: in deze tijd adviseren je alleen te (blijven) varen op de Wijde Blik en Hilversums kanaal, tenzij je meerdere dagdelen huurt. Omdat de sluizen minder vol mogen zijn (i.v.m. richtlijn min. 3 mtr. tussen vaartuigen) kunnen daar dus snel lange wachttijden ontstaan. Als borg nemen we graag je ID Card of je (auto)sleutelbos in ontvangst.

TIP: Bekijk en bestel onze borrelplanken bij de verhuuropties in het Bootreserveringssysteem!

* als er wijzigingen in de Noodverordening Covid 19 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek opgelegd worden dan moeten wij deze ook doorvoeren. zie www.wijdemeren.nl

Boot huren op één van de Loosdrechtse en Vechtplassen

 

Met een huurboot van Ottenhome (gemeente Wijdemeren) ervaar je zelf Nederland Waterland. Huur een zeilboot en laat je (ver)leiden door de wind. Onthaast en neem het moment zoals het komt, laat je vooruit blazen en scheer weg over de Loosdrechtse en Vechtplassen of laat je lijnen vieren en dobber rustig door. Reserveer een sloep voor een dag vol vaart en geniet van en met elkaar van de rust die uitgaat van het water, de hilariteit in de sluizen en de inhoud van je picknickmand.

Je laten varen in een sloep met kapitein kan ook, dan reserveer je onze Jan van Gent sloep met schipper. Wil je zien en gezien worden, vaar dan in één van onze motorsloepen naar een eilandje “relax and have fun” of waan je waternimf of piet piraat. Actief er op uit, een workout en de wereld van kreekjes, vaartjes en waterplanten ontdekken kan in roeiboten, kano’s of op sups.

We mogen onder strikte voorwaarden, veiligheids- en hygiëne protocollen i.v.m. het Corona virus onze zeilboten, roeiboten, Canadese kano’s, SUPboards en sloepen verhuren.
Je kunt alleen online boten reserveren, zie boven- en onderstaande link! Graag tot gauw

Een boot huren is bij Ottenhome heel eenvoudig

Je kunt 24/7 (online) reserveren en op de gewenste dag en tijdstip ligt de gewenste boot voor je vaarklaar! De huurprijzen zijn inclusief het gebruik van zwemvesten, plassenkaart en vaarroutes. Een zeilbrevet of vaarbewijs is niet nodig. Wij hechten meer waarde aan een stuurman/vrouw met ervaring, verantwoordelijkheidsgevoel en nuchter verstand dan aan een beschonken kapitein vol bravoure maar met vaarbewijs. Je kunt tot 12 uur voor afvaart -als je zelf online geboekt hebt- kosteloos ook weer zelf online annuleren (via de link in je bevestigingsmail). 

Reserveer direct je zeilboot, sloep, vlot, roeiboot, kano, optimist of sup!

Het online reserveringssysteem van Ottenhome

Al onze huurboten zijn 24/7 per dag boekbaar via ons online reserveringssysteem. Je ziet direct de beschikbaarheid en de prijzen. Onze prijzen variëren afhankelijk van het seizoen, de dag in de week en de weersverwachting. Op een zonnige zondag in de zomer betaal je wat meer dan op een mooie maandag in maart. Heb je tijdens het online boeken nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden dan kun je tijdens kantoortijden met ons bellen (035 – 58 2 3331) Het kan natuurlijk voorkomen dat we in gesprek zijn en dan moeten we je aan het lijntje houden. Na het online reserveren mailen we je een bevestiging. Je betaalt pas (per pin of contant) aan de verhuurbalie voor vertrek.
Bij het huren van een sloep of supboard vragen we  borg. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld je autosleutels, een geldig legitimatiebewijs of € 250,00 contant in bewaring geven.
Het komt gelukkig niet vaak voor maar toch willen wij voor de volledigheid en eerlijkheid vermelden dat als door overmacht een type sloep uit de vaart raakt dan kunnen wij genoodzaakt zijn een ander type sloep en/of alternatief aan te bieden hopelijk heeft u hiervoor dan begrip. Uiteraard zullen wij alles op alles zetten zodat dit in de praktijk minimaal zal voorkomen.

Wat vragen we van je als huurder?

Dat je zuinig bent op onze huurboten, de vaargebieden in onze watertuin en respect hebt voor andere watersporters en aanwonende. Zoals je weet hebben we de natuur in bruikleen. Laat daarom niet als dank afval achter in het water, op eilanden of in de huurboten maar neem het mee en deponeer het in een van de vele (vaak oranje) vuilnisbakken bij Ottenhome op de steigers. We verwachten dat je de algemene vaarregels respecteert – deze vaarregels gelden voor iedereen op het water

 • De belangrijkste regel is dat je altijd aanvaringen moet zien te voorkomen! (ook al meen je voorrang te hebben) GOED ZEEMANSCHAP heet dit!
 • Vaar een duidelijke koers laat tijdig zien wat je van plan bent
 • En huur je een sloep dan ben je minimaal 18 jaar oud en respecteer je de “snelheidsregels”, vaar niet harder dan is toegestaan voor je eigen en andermans veiligheid en bescherming van flora en fauna
 • En realiseer je dat ook aan boord de schipper de BOB moet zijn!
 • Dat je niet met onze sloepen door de sluis bij Muiden vaart en/of op het Amsterdam Rijnkanaal (en eigenlijk vragen we dit niet alleen vriendelijk maar verbieden wij dit ook..)

Zorg ook dat je waterproof bent!

Pas je kleding aan want het voelt op het water is het altijd frisser dan in een stad. Vul daarom niet alleen je picknickmand met hapjes en drankjes maar neem ook een tas mee met ’n windvanger of fleecetrui. Als je gaat zeilen is een zeil- of regenbroek (ook bij mooi zeilweer) handig voor het opspattende buiswater. En voor iedereen: als de zon hoog aan de hemel vergeet dan je zonnebril, een cap, zonnebrand en je badkleding niet.

Het watersportjaar heeft drie seizoenen

Je kunt de lente ervaren en genieten van het ontluikende groen en de eerste zonnestralen. Je kunt gaan voor het ultieme zomergevoel met volle zon en met zwoele bries. En dan heb je nog de herfst met haar nevelachtige mystiek en roodbruine bladerpracht. Laat alleen de winter op het water in Nederland aan je voorbijgaan.

Vragen over onze bootverhuur? Bekijk de meest gestelde vragen (FAQ) én de antwoorden!

Sail & After Sail op de Loungeterrassen van Ottenhome

Sluit je watersportavontuur gezellig met elkaar af op één van onze terrassen met loungebanken & steigertafels. Wissel foto’s uit, waan je nog even op vakantie en geniet van alle roaring op de haven en bedrijvigheid in de Beachclub.

Wil je met een grotere groep of met je familie komen zeilen? Bekijk dan alle zeil/sloep arrangementen.

Wat anderen over onze bootverhuur zeggen

Ottenhome scoort gemiddeld een 9.1
Dit is het gemiddelde cijfer uit 37 beoordelingen
 • 9
  Beste Ottenhome mensen,

  Vanmiddag waren wij als grootouders te gast bij de laatste zeildag van onze kleinzoon. We hebben genoten van de demonstratie en de afsluitende bbq. Niets dan lof voor het gehele Ottenhome team. Super geregeld en de kinderen hebben de week van hun leven gehad.

  Veel succes met de rest van het seizoen en daarna! #optimistenweken

  • Hebben wij bijgedragen aan een gezellige dag?Gastvrijheid8Ja
  • Hoe heb je de service op de haven ervaren?Service6Neutraal
  • Een boot huren is bij Ottenhome heel eenvoudig.Huren10Helemaal eens
  • Hoe beoordeel je de prijs-/kwaliteitsverhouding?Prijs/Kwaliteit10Zeer goed
  • Hoe ben je bij ons terechtgekomen?BezoekGoogle
  • Zou je nog eens bij ons een boot willen huren?Herhalingsbezoek9Ja
  • Hoe groot is de kans dat je Ottenhome aanbeveelt bij iemand binnen jouw netwerk?Aanbevelen99
  30-10-2019
 • 8
  Beste Ottenhome,

  Heel hartelijk dank voor de fantastische middag, was weer geweldig georganiseerd en fantastisch weer .

  Leggen zeker weer bij Ottenhome aan,

  Hartelijke groet

  • Hebben wij bijgedragen aan een gezellige dag?Gastvrijheid10Zeker
  • Hoe heb je de service op de haven ervaren?Service6Neutraal
  • Een boot huren is bij Ottenhome heel eenvoudig.Huren8Eens
  • Hoe beoordeel je de prijs-/kwaliteitsverhouding?Prijs/Kwaliteit8Goed
  • Hoe ben je bij ons terechtgekomen?BezoekAdvertentie
  • Zou je nog eens bij ons een boot willen huren?Herhalingsbezoek9Ja
  • Hoe groot is de kans dat je Ottenhome aanbeveelt bij iemand binnen jouw netwerk?Aanbevelen88
  30-10-2019
 • 9
  Beste Anouk en Monique,
  Bedankt voor de heerlijke middag! Het was onze eerste keer en alles was perfect verzorgd. Volgend jaar zeker weer!
  TOP!!!
  • Hebben wij bijgedragen aan een gezellige dag?Gastvrijheid10Zeker
  • Hoe heb je de service op de haven ervaren?Service8Goed
  • Een boot huren is bij Ottenhome heel eenvoudig.Huren8Eens
  • Hoe beoordeel je de prijs-/kwaliteitsverhouding?Prijs/Kwaliteit6Neutraal
  • Hoe ben je bij ons terechtgekomen?BezoekAdvertentie
  • Zou je nog eens bij ons een boot willen huren?Herhalingsbezoek9Ja
  • Hoe groot is de kans dat je Ottenhome aanbeveelt bij iemand binnen jouw netwerk?Aanbevelen1010
  30-10-2019
 • 8
  Goedemiddag,

  Ik wil jullie namens team blauw ook nog bedanken voor de geweldige middag. Hopelijk tot snel.

  • Hebben wij bijgedragen aan een gezellige dag?Gastvrijheid8Ja
  • Hoe heb je de service op de haven ervaren?Service6Neutraal
  • Een boot huren is bij Ottenhome heel eenvoudig.Huren8Eens
  • Hoe beoordeel je de prijs-/kwaliteitsverhouding?Prijs/Kwaliteit8Goed
  • Hoe ben je bij ons terechtgekomen?BezoekAdvertentie
  • Zou je nog eens bij ons een boot willen huren?Herhalingsbezoek9Ja
  • Hoe groot is de kans dat je Ottenhome aanbeveelt bij iemand binnen jouw netwerk?Aanbevelen88
  30-10-2019
 • 9
  Beste Anouk en Monique,

  Ik wil jullie ook bedanken namens ons team voor de geweldige organisatie wederom.
  Ieder jaar lijkt het niet beter te kunnen worden. We hebben genoten ondanks de 3e plaats.

  • Hebben wij bijgedragen aan een gezellige dag?Gastvrijheid10Zeker
  • Hoe heb je de service op de haven ervaren?Service8Goed
  • Een boot huren is bij Ottenhome heel eenvoudig.Huren10Helemaal eens
  • Hoe beoordeel je de prijs-/kwaliteitsverhouding?Prijs/Kwaliteit8Goed
  • Hoe ben je bij ons terechtgekomen?BezoekAdvertentie
  • Zou je nog eens bij ons een boot willen huren?Herhalingsbezoek9Ja
  • Hoe groot is de kans dat je Ottenhome aanbeveelt bij iemand binnen jouw netwerk?Aanbevelen99
  30-10-2019
Mede mogelijk gemaakt door Insocial

Zeilpas – Heb je smaak van het zeilen te pakken en wil je vaker?

Woon je in de buurt, om de hoek en is de Wijde Blik als het ware je achtertuin dan kunnen we ons zo voorstellen dat je vaker wilt  uitwaaien en wegzeilen. Dan hebben we de OTTENHOME ZEILPAS voor je. Je betaalt eenmalig € 160,00 incl. BTW en kunt dan van april tot en met september, 7 dagen in de week – elke ochtend (09.00-12.30 uur) en elke avond (17.30 – 21.00 uur) ook in het weekend – een zeilboot uit de haven meenemen. Het enige wat je wel nog moet doen is je (gezellige) bemanning regelen.

Botentv vaart op de Wijde Blik

 

 

 

Ben je in de winning mood en in voor een zeilwedstrijd?

Geïnspireerd door de Volvo Ocean race of altijd al competitief ingesteld? Wat let je en schrijf je in voor de Woensdag Avond Regatta van Ottenhome. Elke  3e woensdagavond van de maand (mei t/m september) klinkt hiervoor rond 19.00 uur het startschot uiteraard voorafgegaan door een Captainsbriefing om 18.30 uur. Je beste 3 manches zijn bepalend voor je eindklassering.