Uitjes-teambuilding-achtergrond_1

Er wordt gejoeld, aangemoedigd en gelachen. De pret is compleet. Aan wal staat de groep blije, enthousiaste winnaars hun longen uit hun lijf te schreeuwen. Zij moedigen de boten aan die strijden voor de 2e plek.

Het is kiele-kiele.

Er wordt nog harder geroepen, geklapt en gejuicht. Gegild zelfs. De ene boot wint het nét van de andere, maar de vrolijke, lachende, afgematte gezichten van de collega’s op beide boten spreken boekdelen. Het maakt niet uit wie heeft gewonnen. De saamhorigheid spat ervan af. Hier is geen sprake van zesjesmentaliteit. Hier is er de wil om te winnen.

Dit is zomaar een dag bij ons op het water.

Ik word blij van dit soort dagen. Wanneer ik mensen zie genieten. Want zeg nou eerlijk; waar breng je mensen beter samen dan op het water? Water inspireert, verbroedert en geeft je het gevoel van vrijheid.

Bedrijven die bij ons komen zeggen natuurlijk niet; “Ik wil dat mijn medewerkers de winfactor krijgen”. Nee, zij willen gemotiveerde en creatieve medewerkers. En zijn op zoek naar manieren om dit voor elkaar te krijgen. Ik kan iedereen het boek de PRET Factor aanraden. Hierin beschrijft Ben Kuiken hoe je als bedrijf moet investeren in PRET! Echt waar, die gemotiveerde en creatieve medewerkers volgen dan vanzelf!

Hoe investeer je dan in PRET? Hoor ik je denken…..

….Je kent ze wel. Van die mensen die altijd wat te zeuren hebben. Waar niets goed is. Dit gezeur komt vaak voort uit angst. Doorbreek deze oude patronen. Schaf negatieve signalen zoals feedback af.

Beloon positief gedrag.

Dan zul je zien dat zij zich beter gaan voelen. En dat hun gevoel voor eigenwaarde groeit.

Heb respect voor elkaar.

Jij hebt vast zelf ook wel zo’n collega. Die écht altijd betrokken is. En creatief. En initiatiefrijk. Daar wil je er toch meer van?

Volgens Ben Kuiken zul je dan respect moeten hebben voor het werk wat ze doen, wanneer ze het doen, hoe ze het doen en met wie ze het doen. Dus, let it flow….. Klinkt radicaal hè? Toch is het volgens Ben Kuiken dé manier om betrokken, creatieve en initiatiefrijke medewerkers te krijgen.

Wees enthousiast.

Wil je superenthousiaste medewerkers die voor je door het vuur gaan? Houd ze uit de wind van alle shit die van boven komt en laat ze ‘gewoon hun werk’ doen. Easy as that!

Zorg voor een goede teamspirit.

Het geheim van een goed team is samenwerking. En dat kun je leren! Door elkaar te vertrouwen. En te vertrouwen in de kracht van het team. Hiervoor moet je elkaar respecteren en weten wat je aan elkaar hebt. Benut je dan ook nog eens elkaars sterktes, dan heb je als team succes binnen handbereik.

Teamspirit creëer je door teambuilding

Effectief communiceren met elkaar, weten hoe je met elkaar omgaat, elkaar op waarde schatten. Dat is de basis voor het creëren van ware teamspirit. Als iedereen elkaar aanvoelt en aanvult, ontstaat er een team van winnaars. En pas dan ontstaat synergie en de wil om te winnen, om doelstellingen te realiseren.

Een schip is zo sterk als haar bemanning… Wij helpen je graag zo’n team van winnaars te creëren!

Groet!
Annemieke