Het is weer zo’n dag. Zo’n heerlijke dag. Zo’n dag waarop je blij wordt van alles en iedereen. Het is ook de dag dat ik Ineke voor de eerste keer ontmoet.

Ik wist het al toen ze aan kwam lopen. Met haar pittige korte kapsel, rood gestifte lippen en met een lach van oor tot oor. Toen wist ik al dat ze bijzonder was. Alleen wist ik nog niet waarom….

We gaan zitten op de steiger aan het water. Ineke houdt van het water, dat zie je. Ze kijkt uit over de Wijde Blik en begint gelijk te kletsen.

Uitzicht over water

“Ik wil een event organiseren om nooit te vergeten.”

“Een evenement waar we met z’n allen nog lang over na zullen praten. Overdag wil ik een activiteit op het water. En ’s avonds een feest waarbij het dak eraf gaat!”

Ik kijk naar Ineke en zie een echte powervrouw, zo’n vrouw die werkt in een mannenwereld, maar met haar charme en kennis iedereen weet in te pakken. Ze vertelt me dat ze 150 fantastische mensen voor haar heeft werken. En om hen te bedanken voor al hun inzet wil ze een bijzondere dag inclusief knalfeest organiseren.

Nu geven wij veel feesten en ik kan je zeggen dat deze telkens weer anders zijn;

Je hebt feesten waarbij op de kleintjes gelet moet worden, bedrijfsfeesten waar geld geen rol speelt, je hebt feesten die tot in de puntjes verzorgd zijn, maar niet helemaal van de grond komen. En je hebt feesten zoals die van Ineke….

We zijn inmiddels opgestaan van de steiger en naar het terras gelopen waar we een mooi uitzicht hebben over de Loosdrechtse Plassen. Eenmaal aan de latte macchiato vervolgen we ons gesprek. Zij praat zo enthousiast en liefdevol over haar personeel dat ik benieuwd ben naar de mensen die voor haar werken. Zij beschouwt haar mensen echt als familie, dat merk je aan alles. Dat vind ik bijzonder. Ik vind haar een bijzondere vrouw. Een bijzondere manager. Een bijzondere leider.

Ik vertel haar wat ik denk. Dat ik haar zo’n vrijgevochten vrouw vind, zo open in haar communicatie die, naar mijn inschatting, mensen erg vrij laat.

“Dat klopt.” zegt ze. “Ik bied mijn mensen de mogelijkheid om zichzelf te blijven ontwikkelen, om bij te leren. Ik probeer ze de verantwoordelijkheid te geven die bij hun werk hoort. Zo hebben wij een bedrijfscultuur gecreëerd waarbij iedereen het beste uit zichzelf haalt. Ik kan serieus zeggen dat ik alleen maar blije, creatieve en loyale mensen voor me heb werken. En daar ben ik zo ontzettend trots op!” Ze raadt me aan het boek Olietankers en Speedboten te lezen. “Hierin staat heel mooi omschreven dat organisaties slechts hulzen zijn. En dat ze pas ‘tot leven’ komen door de mensen die er werken.”

foto2_blog

Op de dag van het event zie ik met eigen ogen wat een hecht team zij met z’n allen zijn.

Het is een dag waarin alles kan en alles mag. Niets is gek genoeg.
Overdag spelen ze het ‘Memory Watergame’. Een soort puzzeltocht waarbij ze met hun bootje van het ene eilandje naar het andere eilandje varen en daar spelletjes doen.

Bij de After Sail borrel begint het feest al flink op gang te komen. Maar ’s avonds gaat het pas écht goed los.

De dj draait zijn heerlijke beats, de cocktails blijven komen en de dansvloer staat ramvol. Alleen maar vrolijke mensen, iedereen is in z’n sas. Alles loopt op rolletjes; van de champagnetoast, tot de emotionele speech van Ineke, tot aan de surprise-act van één van haar medewerkers die een prachtig zelfgeschreven lied ten gehore bracht.

Kortom, het was top, top, top! Niet alleen Ineke, maar ook wij hebben nog lang nagenoten van dit fantastische feest!

Annemiek